Wystawca dla branży Horeca

Synergia marketingu i sprzedaży w firmie
Luty 18, 2020
Komunikat w sprawie COVID – 19
Marzec 11, 2020

Wystawca dla branży Horeca

NSC Hotels to także miejsce, w którym hotelarze mogą porównać ofertę usługodawców dla branży HORECA. Zapraszamy na stoisko firmy DOMAN – dystrybutora profesjonalnej serii Grippaz, która zrewolucjonizowała rynek rękawic przemysłowych, używanych na całym świecie.

Rękawice Grippaz spełniają wszelkie parametry jakimi powinna cechować się profesjonalna rękawica ochronna. Zapewniają bezpieczeństwo, komfort, a przede wszystkim doskonały i pewny „chwyt”. Można je używać przez cały dzień roboczy, co pozwala znacznie zaoszczędzić koszty.
Rękawica Grippaz 306 Blue została zaprojektowana do stosowania we wszystkich aspektach przetwarzania żywności. 306 to rękawica o długości 300 mm, wykonana ze specjalnej mieszanki kauczuku nitrylowo-butadienowego (NBR). Opatentowany antypoślizgowy, dwustronny wzór tekstury (ang. fish scale) tzw. „rybiej łuski” zapewnia najlepszą chwytność na mokrej i suchej nawierzchni, jednocześnie utrzymując chłód dłoni użytkownika oraz zmniejszając pocenie się dłoni w rękawicy. Jak pokazują poniższe wyniki badań chwytność rękawic Grippaz przewyższa konkurencyjne produkty o prawie 45%.
Stosowane w konkurencyjnych produktach wypełniacze, zwykle mają na celu obniżenie kosztów produkcji, tym samy obniżając jakość samej rękawicy. Najczęstszym wypełniaczem jest węglan wapnia który powoduje zwiększenie sztywności i obniżenie szczelności. Zastrzeżona formuła Grippaz zapewnia najwyższy komfort i elastyczność produktów. Elastyczna rękawica zmniejsza zmęczenie dłoni co jest szczególnie istotne przy dłuższych okresach pracy.
Rękawice Grippaz są produkowane zgodnie z najnowszymi normami EN374 (sprzęt ochrony osobistej) oraz EN455 (rękawiczki medyczne). Spełniają wymagania dotyczące kontaktu z żywnością, zapewniając doskonałą ochronę barierową przed mikroorganizmami, olejem, tłuszczami, alkoholem, chemikaliami, a także są bezpieczne dla żywności.
HORECA
W Europie około 23 mln ludzi cierpi na dolegliwości spowodowane chorobami przenoszonymi przez żywność. Często prowadzą one do zwolnień lekarskich, ciężkich powikłań i hospitalizacji, a czasem nawet do śmierci(1). W branży HORECA jakość żywności i bezpieczeństwo konsumentów są najważniejsze. W wielu przypadkach hotele i restauracje używają tylko jedn
ego rodzaju rękawic w całym obszarze roboczym, co zwiększa ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego (ang. cross contamination). Stosowanie ograniczonej liczby rodzajów rękawic ochronnych wymaga zadbania, aby taka rękawica spełniała swoje ochronne działania dla najbardziej ryzykownych i wymagających czynności. Taką pewnośc gwarantują rękawice Grippaz.
Obszar, które wymagają wysokich standardów pracy: .
Sprzątanie – w tym np. czyszczenie toalet
Sprzątanie – pokoi hotelowych
Kuchnia – przygotowanie surowego jedzenia
Kuchnia – obsługa gotowanych potraw
Ogólne czyszczenie – usuwanie odpadów
Osoby używające rękawic przemieszczają się z jednego miejsca pracy do drugiego, co powoduje wysokie ryzyko zanieczyszczenia. W swojej ofercie Grippaz posiada rękawice oznaczone odpowiednim kolorem, dlatego produkty mogą być stosowane według określonych stref pracy. Stosowanie właściwej rękawicy w wyznaczonym obszarze, zapewnia bezpieczeństwo, a także umożliwia łatwe monitorowanie personelu za pomocą kolorów.

 

Praca z żywnością
Unikalne właściwości sprawiają, że Grippaz model 306 jest idealnym rozwiązaniem do pracy z mięsem, rybami i owocami morza oraz produktami nabiałowymi. Praca z żywnością najczęściej jest przeprowadzana w wilgotnym otoczeniu o różnych skrajnych temperaturach, co sprawia, że zarówno grube rękawice domowe, jak i cienkie rękawiczki jednorazowe są nieskuteczne i nieodpowiednie do osiągnięcia wysokich standardów pracy. Najbardziej szkodliwą i niebezpieczną sytuacją jest zanieczyszczenie produktu rękawicami. Dzieje się tak, gdy kawałek rękawicy pęka i miesza się z produktem spożywczym. Aby uniknąć tego typu sytuacji, należy wybierać grubsze i pewniejsze rękawice. Grippaz ogranicza ryzyko pęknięcia lub oderwania się fragmentu rękawicy, gwarantując bezpieczeństwo i skuteczność w każdych warunkach. Ważnym elementem jest również kolor wyposażenia pracowników, który według standardów HACCAP powinien być niebieski, ponieważ łatwo można go rozpoznać w produktach spożywczych. Należy pamiętać, że jakiekolwiek zanieczyszczenia jedzenia na przykład częścią rękawicy nie tylko jest niebezpieczne dla zdrowia klienta, ale także wpływa negatywnie na wizerunek lokalu gastronomicznego. Kucharze pracujący w czarnych rękawicach nie spełniają norm obowiązujących standardów.
Grippaz to sprawdzony produkt o wysokich wskaźnikach adopcji w wielu obszarach pracy. Najwięksi europejscy gracze z branży przemysłu spożywczego i HORECA rezygnują z cienkich rękawiczek jednorazowych i tzw. domowych, wybierając rękawice Grippaz.
Oferujemy nie tylko świetny jakościowo produkt, ale chętnie będziemy współpracować z każdym klientem, aby poprawić wydajność pracy i obniżyć koszty. Jeśli są Państwo zainteresowani pełną ofertą produktów Grippaz, zapraszamy do kontaktu.
DOMAN Rękawice Medyczne
Andrzej Domański
02-981 Warszawa
mobile: 602 530 924
mail: doman-med@wp.pl
Przypisy:
(1) http://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2019/23-million-people-falling-ill-from-unsafe-food-each-year-in-europe-is-just-the-tip-of-the-iceberg
//]]>