NOWA DATA NSC DIRECTOR CZYTAJ WIĘCEJ
Jak sprzedawać więcej? Odporność psychiczna handlowca – klucz do sukcesu w sprzedaży.
16 listopada 2021
sales
Jak zintegrować sales managerów w proces wdrażania innowacji?
19 listopada 2021

Filtracja i dystrybucja wody dla branży HoReCa

Filtracja i dystrybucja wody dla branży HoReCa

Zmiany nieustannie zachodza w naszym społeczeństwie. Pracujemy dużo, zarabiamy coraz więcej i niestety mamy coraz mniej czasu. Co za tym idzie coraz chętniej sięgamy po usługi gastronomiczne i hotelowe. Branża HoReCa to sektor o niezwykłym potencjale rozwoju oraz ważny element naszej gospodarki.

Usługi, które jeszcze do niedawna stanowiły produkt luksusowy, stają się niemalże codziennością. Zwiększa się również świadomość proekologiczna klientów oraz chęć dbania o zdrowie – swoje i naszych najbliższych. Świetnym przykładem ilustrującym powyższe stwierdzenia są urządzenia filtrujące i dystrybuujące krystalicznie czystą wodę. Coraz powszechniej widywane w restauracjach, w hotelowym lobby, w pomieszczeniu socjalnym w firmach, w urzędach, w gabinecie lekarskim, obiekcie użyteczności publicznej czy aptece. Dystrybutory wody doskonale spisują się w wielu miejscach. Mogą z nich korzystać zarówno pracownicy, jak też potencjalni klienci i interesanci.

Jedną z największych zalet posiadania dystrybutora wody połączonego ze stacją filtracji jest 24-godzinny dostęp do krystalicznie czystej, przefiltrowanej oraz bezpiecznej wody pitnej. Technologia posunęła się niesamowicie do przodu. Współczesne stacje filtracji molekularnej pozwalają usunąć z wody wszelkie zagrożenia, zarówno te widoczne gołym okiem, jak i te wystepujące na poziomie molekularnym. Musimy pamiętać, że woda jest najlepszym rozpuszczalnikiem organicznym na naszej planecie. Mówimy więc tutaj o wszelkich zaniczyszczeniach pobieranych zarówno z ujęć wody, jak również o zanieczyszczeniach płynących (niestety przestazałą w naszym kraju) infrastrukturą wodociągową. Rdza, muł, piasek, włókna, drobinki azbestu, alergeny, pestycydy, melate cieżkie, zagrozenia biologiczne, bakterie i wirusy, barwniki, farmaceutyki, antybiotyki, leki, hormony, cukry… jak widać potencjalnych zagrożeń jest ogromnie dużo.

Wszystkie je możemy wyeliminować za pomocą jednego, niewielkiego gabarytowo urządzenia. Ponadto w łatwy sposób możemy wodę schładzać, podgrzewać, gazować… to czysta wygoda i ekologia.

Co jest największą bolączką przedsiębiorcy ?

Oprócz pozyskania wykwalifikowanej kadry największą bolączką współczesnego przedsiębiorcy są koszty dodatkowe oraz utrzymanie łańcuchów dostaw. Jak więc z nimi walczyć ? Przede wszystkim przekalkulować ile w skali roku kosztują nas: zamawianie, transportowanie, dostarczanie, schładzanie, sam zakup butelkowanej wody oraz finalnie utylizacja odpadów z tym związana. Okazuje się, że wyżej wymienione koszty te moga być wręcz horrendalne.

Dystrybutory bezbutlowe wody pitnej

Przedsiębiorcy coraz częściej chcą uniknąć kupowania napojów w plastikowych butelkach – które są nieekologiczne i nieekonomiczne. Warto pamiętać, iż zapewnienie wody pitnej pracownikom i klientom staje się współcześnie standardem i jest dobrze postrzegane marketingowo. Do niedawna w większości firm spotykało się dystrybutory butlowe, które pomimo bezapelacyjnej przewagi nad małymi butelkami plastikowymi, nie są pozbawione wad. Jednym z najpoważniejszych zarzutów, jeśli chodzi o automat do wody z wymienianymi galonami, jest fakt, że gromadzą się w nich bakterie i zanieczyszczenia oraz, że woda ma posmak plastiku.

Jeśli mamy dylemat: dystrybutor czy woda butelkowana – wybór powinien być oczywisty i padać na automat. Wynika to z mnogości korzyści ekonomicznych, ekologicznych i funkcjonalnych. Jeśli już wybrałeś tę lepszą opcję, to świetnie! Warto pójść o krok dalej i zdecydować się na bezbutlowe dystrybutory wody. Mają one te same zalety co dyspensery oparte o system wymiany butli, jednak bezapelacyjnie są one korzystniejszym rozwiązaniem.

Dzięki temu rozwiązaniu Ty i osoby korzystające z dystrybutora przestaniecie produkować śmieci w postaci syntetycznych butelek. Żyjemy w dobie ZERO WASTE. Każdy w jakimś stopniu powinien zadbać o tę kwestię a rezygnacja z plastiku to bardzo duży krok w tym kierunku. Bezbutlowe dystrybutory wody zainstalowane w firmie każdego dnia pozwalają unikać zużywania kilogramów syntetycznych opakowań. Ekologiczne trendy coraz częściej mają również swoje odzwierciedlenie w przepisach, więc warto wprowadzać takie rozwiązania, by być przygotowanym na ewentualne zmiany.

Nie musisz także martwić się o codzienną wymianę ciężkich i nieporęcznych galonów, lub dzwigać zgrzewek i transporterów z butelkami szklanymi, co bywa kłopotliwe i uciążliwe. Dodatkowo znika problem zamawiania i dowożenia butli, a woda jest zawsze w zasięgu ręki oraz jest krystalicznie czysta. Nikt nie musi monitorować jej stanu, ponieważ urządzenia filtrujące dają gwarancję powtarzalności parametrów produkowanej wody.

Nie musisz się przejmować przechowywaniem butli do założenia, jak również tych już zużytych. W końcu płacisz również za wynajmowaną powierzchnię – warto mądrze nią dysponować. Przetrzymywanie starych butli jest niewygodne i niefunkcjonalne. Podobnie jak przechowywanie zgrzewek wody butelkowanej i transporterów do wody.

Funkcjonalności urządzeń

Zadbaj o swoich gości i pracowników na najwyższym poziomie. Dystrybutory bezbutlowe oparte są na najnowocześniejszych technologiach, są łatwe w obsłudze i wyjątkowo funkcjonalne.

Dyspenser z butlą należy umieszczać w mało nasłonecznionych miejscach. Znalezienie dla niego odpowiedniej przestrzeni może być problematyczne. W przypadku dystrybutorów bezbutlowych ten kłopot nie istnieje. Możemy w dowolny spoób zaaranzować przestrzeń i otoczenie. W dodatku urządzenia posiadaja miłe dla oka wzornictwo przemysłowe. Mogą one stanowić ciekawy i nowoczesny element wystroju każdego wnętrza. Moga pracowac zarówno jako urządzenia nablatowe jak i wolnostojące gdy zakupimy do niego dedykowaną podstawę.

Stały i nieograniczony dostęp do krystalicznie czystej wody, której temperaturę możemy wybrać samodzielnie – czy nie brzmi to dobrze? Dzięki wielofunkcyjności urządzeń nie musisz już mieć w firmowej kuchni czajników – gorącą i schłodzoną wodę pobierzesz bezpośrednio z dystrybutora.

Istotną kwestią jest również fakt, że bezbutlowe dystrybutory do wody wyposażone są w chłodziarkę bez otwieranych zbiorników, co przekłada się na brak powstawania zanieczyszczeń oraz namnażania się bakterii w miejscach podawania wody. To rozwiązanie jest bezpieczne dla zdrowia i o wiele bardziej higieniczne. Urządzenia oferowane przez Aqua System oparte są na ekologicznym, jednorodnym czynniku chłodniczym R290. W przypadku wycieku ma niemal zerowy negatywny wpływ na środowisko i użytkownik nie ponosi opłat emisyjnych. Co za tym idzie uzytkownik nie ma obowiązku wykonywania okresowych prób szczelności układu a to oznacza tańszą eksploatację urządzenia. W zależności od indywidualnych potrzeb z dystrybutora możemy uzyskać wodę zimną, w temperaturze pokojowej, ciepłą lub bardzo gorącą – idealną do zaparzenia herbaty.

W zależności od wersji urządzenia dystrybutory oferują również mozliwość uzyskania wody gazowanej, czyli mamy mozliwość wypicia napoju z bąbelkami, prosto z urządzenia. Ta funkcjonalność spodoba się wszystkim tym, którzy nie lubią pić wody niegazowanej, przez co często wybierają warianty wody butelkowanej z gazem.

Kontrola wiekości porcji wody to kolejne udogodnienie doceniane zwłaszcza w restauracjach. Możemy jednorazowo napełniać kilka karafek wody i nie musimy przejmowac się tym, że woda się przeleje. Możemy jednocześnie napełniać karafki dla gości i ich obsługiwać.

Urządzenia przez nas oferowane wyposazone są w antybakteryjne lampy UV instalowane przy każdym nalewaku wody. Promieniowanie UV zapobiega namnażaniu się bakterii i zapewnia trwały efekt sterylizacji. Podobnie antybakteryjna technologia nasycania wody ozonem. Wszystkie rurki transportujące wodę wykonane są ze stali nierdzewnej pokrytej jonami katwnego srebra. Nasza woda jest więc nie tylko pyszna, ale i zdrowa. Nie doszukasz się w niej nieprzyjemnego odoru czy charakterystycznego posmaku, który może być wyczuwalny w wodzie stojącej kilka dni. Ta jest zawsze krystalicznie czysta, świeża i ma doskonały smak!

Serwisowanie i konserwacja urządzeń

Osoba zarządzająca biurem czy przestrzenią w firmie zawsze ma dużo zadań do wykonania, więc możliwość zrezygnowania chociażby z jednego z nich, będzie bardzo pomocna. To my pamiętamy o koniczności wymiany filtrów, o konieczności sanityzacji i konserwacji urządzenia. Zyskujesz również pewność, że dzięki specjalistom dyspenser do wody zostanie należycie zainstalowany i zabezpieczony. Zapewniamy, że nasi pracownicy przejmą na siebie wszystkie te czynności. A w przypadku pojawienia się nagłego problemu technicznego zawsze możesz liczyć na wykwalifikowany ogólnopolski serwis techniczny. Dodatkowo trzeba wspomnieć o tym, że ustalone z góry wizyty konserwatorów raz na 6-12 miesięcy są o wiele bardziej dyskretne i wygodne niż stałe pojawianie się pracowników w celu np. odbioru i wymiany butli. Ma to szczególnie duże znaczenie w miejscach, gdzie zwraca się wyższą uwagę na bezpieczeństwo obiektu i wymagany jest szczególny rygor sanitarny. Jedną z zalet takiego rozwiązania jest fakt, że ponosisz sztywną, stałą opłatę, niezależnie od tego, ile wody zużyjesz.

Podsumowanie

Informacje zawarte w niniejszej publikacji jednoznacznie wskazują na przewagę bezbutlowych dystrybutorów wody, które są na chwilę obecną ekonomicznym, ekologicznym, higienicznym i wygodnym rozwiązaniem dostarczania wody do biura czy innego obiektu. Dystrybutory wody w wielu miejscach publicznych są nowoczesnym, miłym dla oka akcentem, który daje nam niesamowitą wygodę. Już dziś warto zmienić myślenie. Zadbaj o swoich pracowników i interesantów na najwyższym poziomie. Nie produkuj plastikowych odpadów. Ciesz się krystalicznie czystą wodą w duzych ilościach. Schłodzoną, gazowaną, gorącą… taką jakiej w danym momencie potrzebujesz.

Co jest celem firmy Aqua System ?

Naszym celem jest dotarcie do inwestorów biznesu gastronomicznego, właścicieli restauracji, hoteli i obiektów noclegowych; kawiarni, lodziarni i cukierni; prezesów i zarządów sieci hotelarskich i gastronomicznych; „zaopatrzeniowców”, menadżerów i dyrektorów w sieciach bezpośrednio odpowiedzialnych za zakupy, wyposażenie i inwestycje a także architektów i projektantów podejmujących ostateczne decyzje zakupowe. Wszystkich z powyższej listy serdecznie zapraszamy do współpracy.

//]]>